Stekt kassler med gräslöksstuvade morötter
Ibland behöver man en enkel rätt, som det blir i den här rätten stekt kassler och kokt potatis. Till det görs krämiga morötter med grädde, majsstärkelse och gräslök. Det är inte dumt, det.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Morötter
500 g morötter
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
Kassler
ca 600 g kassler
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2114 KJ / 505 kCal
Fett17 g
Salt7.6 g
Kolhydrater46 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod, vi tog dock bort gräslöken
Jennie
2021-11-09Mina barn tyckte jättemycket om morötterna, en typisk barnrätt tycker jag! Vi vuxna gillade det också.
Anna
2021-11-04Stuvande morötter till barn är ingen hit. Varför finns denna rätt i familjekassen?
Elena
2021-11-01