Stekt kassler med stuvad spenat

17
3
Stekt kassler med stuvad spenat

Husmanskost när den är som bäst. Den krämiga stuvade spenaten i grädde gifter sig fint med sältan i den stekta kasslern. Serveras med nykokt potatis och färsk krispig gurka. Enkelt att laga och gott att äta!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017

Stekt kassler med stuvad spenat

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Stuvad spenat

2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
400 g fryst bladspenat
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Kassler

ca 500 g kassler
1 msk olja

Till servering

1 gurka

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Riv lite muskotnöt eller parmesan i spenaten.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Sandra

2018-03-11

Tips för ökad fyllig smak på spenaten - en tärning mörk oxbuljong alternativt en till två matskedar kalvbuljong 👌. Men innan man saltar.

Linda

2017-11-24

Barnen åt inte av spenaten alls men jag tyckte den var godast. Vi fick inte med någon gurka, det kan väl iofs kvitta

Rosita

2017-11-21

Gott men det kändes som det fattades någonting .... Den 14-åriga sonen smakade inte ens på den stuvade spenaten som jag hade smaksatt med parmesan.

Näringsvärde per portion

Energi 2139 KJ / 511 kCal
Fett 17 g
Salt 6.5 g
Kolhydrater 47 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden