Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt kassler med stuvad spenat

Husmanskost när den är som bäst. Den krämiga stuvade spenaten i grädde gifter sig fint med sältan i den stekta kasslern. Serveras med nykokt potatis och färsk krispig gurka. Enkelt att laga och gott att äta!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten.
  2. Koka potatisen.
  3. Stuvad spenat: Blanda grädden med majsstärkelse i en kastrull och koka upp under omrörning. Krama ut vätskan ur spenaten och vänd ner den. Låt sjuda några minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Kassler: Skiva och stek kasslern i oljan.
  5. Till servering: Skär gurkan i skivor eller tärningar.
  6. Servera kassler med potatis, spenat och gurka.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Riv lite muskotnöt eller parmesan i spenaten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Stuvad spenat
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 400 g fryst bladspenat
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Kassler
  • ca 500 g kassler
  • 1 msk olja
Till servering
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2139 kJ / 511 kCal