Stekt kassler med stuvad spenat
Husmanskost när den är som bäst. Den krämiga stuvade spenaten i grädde gifter sig fint med sältan i den stekta kasslern. Serveras med nykokt potatis och färsk krispig gurka. Enkelt att laga och gott att äta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Stuvad spenat
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
400 g fryst bladspenat
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Kassler
ca 500 g kassler
1 msk olja
Till servering
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2139 KJ / 511 kCal
Fett17 g
Salt6.5 g
Kolhydrater47 g
Protein40 g
Kommentarer
Tips för ökad fyllig smak på spenaten - en tärning mörk oxbuljong alternativt en till två matskedar kalvbuljong 👌. Men innan man saltar.
Sandra
2018-03-11Barnen åt inte av spenaten alls men jag tyckte den var godast. Vi fick inte med någon gurka, det kan väl iofs kvitta
Linda
2017-11-24Gott men det kändes som det fattades någonting .... Den 14-åriga sonen smakade inte ens på den stuvade spenaten som jag hade smaksatt med parmesan.
Rosita
2017-11-21