Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kasslergryta med pesto

Kvällens middag är både lätt att laga och god att äta! Den salta kasslern gifter sig fint med krämighet från grädde och god smak från pesto. Servera grytan med ris och en fräsch tomatsallad med rödlök i balsamvinäger. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Kasslergryta: Strimla kasslern.
  3. Rör ihop pesto, grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull och koka upp.
  4. Lägg kasslern i kastrullen och låt koka ca 3 minuter. Smaka av med peppar.
  5. Tomatsallad: Skala och skiva löken. Skär tomaterna i skivor och blanda med löken. Ringla över olja och vinäger.
  6. Servera grytan med ris och tomatsallad.

För alla

Gör glutenfri: välj ris eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj en pesto utan mjölkprotein. Byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Tips

Ingefära, chili eller rivet citronskal är gott som extra krydda i grytan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller couscous
Kasslergryta
  • ca 550 g kassler
  • 2 msk pesto
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • peppar
Tomatsallad
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 ask tomater (à 500 g)
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 tsk vinäger (gärna balsamvinäger)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2517 kJ / 602 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer