Kasslergryta med pesto

20
0
Kasslergryta med pesto

Kvällens middag är både lätt att laga och god att äta! Den salta kasslern gifter sig fint med krämighet från grädde och god smak från pesto. Servera grytan med ris och en fräsch tomatsallad med rödlök i balsamvinäger. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018

Kasslergryta med pesto

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller couscous

Kasslergryta

ca 550 g
kassler
2 msk
pesto
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 1/2 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
-
peppar

Tomatsallad

1/2
rödlök
1/2
ask tomater (à 500 g)
1/2 msk
olivolja
2 tsk
vinäger (gärna balsamvinäger)

För alla

Gör glutenfri: välj ris eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj en pesto utan mjölkprotein. Byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Ingefära, chili eller rivet citronskal är gott som extra krydda i grytan.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2517 KJ / 602 kCal
Fett 20 g
Salt 7.78 g
Kolhydrater 61 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept