Kasslergryta med pesto
Kvällens middag är både lätt att laga och god att äta! Den salta kasslern gifter sig fint med krämighet från grädde och god smak från pesto. Servera grytan med ris och en fräsch tomatsallad med rödlök i balsamvinäger. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller couscous
Kasslergryta
ca 550 g kassler
2 msk pesto
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
peppar
Tomatsallad
1/2 rödlök
1/2 ask tomater (à 500 g)
1/2 msk olivolja
2 tsk vinäger (gärna balsamvinäger)
För alla
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj en pesto utan mjölkprotein. Byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj en pesto utan mjölkprotein. Byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Gör så här
Tips
Ingefära, chili eller rivet citronskal är gott som extra krydda i grytan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2517 KJ / 602 kCal
Fett20 g
Salt7.78 g
Kolhydrater61 g
Protein42 g
Kommentar
Gott och lättlagat, men aningen för klen smak för mig. Hävde i lite ingefära och något mer pesto än vad som står i receptet. Perfekt vardagsmat!
Erika
2021-09-15