Kassler med varma rödbetsklyftor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kassler med varma rödbetsklyftor

Klassiska råvaror i en perfekt kombination! De mumsiga, varma rödbetsklyftorna som fått fin smak av gräslök och kryddor lägger du på din salta kassler och serverar sedan direkt med nykokt potatis och len örtcrème fraiche. Gott och vackert!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka potatisen så att den blir klar lagom till det andra.
  2. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, låt ånga av en stund. Rör ner smöret och gräslöken. Krydda med salt (gärna finkornigt havssalt) och nymalen svartpeppar.
  3. Skär kasslern i tunna skivor och fördela på tallrikar. Lägg på de varma rödbetorna.
  4. Servera med örtcrème fraiche och potatis. Garnera ev med salladsblad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färsk potatis
  • 8 små rödbetor
  • 2 msk smör
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 500 g kassler
  • 2 dl crème fraiche med örter eller valfri smaksatt sort
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2119 kJ / 509 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden