Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler med currystekt blomkål och gräslöksyoghurt

Enkel och snabblagad vardagsfavorit med extra finess! Stek blomkålen i olja och blanda ner curryn. Servera tillsammans med stekt, skivad kassler, nykokt ris och svalkande matyoghurt med hackad gräslök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela blomkålen i små buketter. Stek blomkålen i oljan i en stekpanna ca 4 minuter under omrörning och blanda ner curryn. Lägg upp i en skål.
  3. Stek kasslern i samma stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  4. Hacka gräslöken och blanda den med yoghurten i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kassler med ris och gräslöksyoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 blomkål (1/2 blomkål motsvarar ca 200 g)
  • 2 msk olja
  • 2 tsk curry
  • ca 500 g skivad kassler
  • 1/2 kruka gräslök
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1969 kJ / 471 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer