Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Stekt kassler med champinjonsås

En champinjonsås är både god och enkel att svänga ihop. Stek svampen, häll i grädden och krydda med senap och timjan. Här äts den sedan tillsammans med stekt kassler, kokt potatis och krispig sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Stek den i hälften av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Rör i grädden och låt sjuda några minuter. Krydda med senap och timjan.
  4. Skär kasslern i skivor. Stek skivorna i resten av oljan i en stekpanna.
  5. Skär salladen i bitar.
  6. Servera kasslern med potatis, svampsås och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 250 g färska champinjoner
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 600 g kassler
  • 1/2 isbergssallad
Att ha hemma
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk timjan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2223 kJ / 531 kCal