Stekt kassler med champinjonsås

En champinjonsås är både god och enkel att svänga ihop. Stek svampen, häll i grädden och krydda med senap och timjan. Här äts den sedan tillsammans med stekt kassler, kokt potatis och krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2022

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
250 g färska champinjoner
2 msk olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl mjölk
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk torkad timjan
600 g kassler
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2295 KJ / 549 kCal
Fett20 g
Salt8 g
Kolhydrater47 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var gott jag tog lite mer majsstärkelse i såsen för jag tyckte den blev för tunn annars var det gott
Anette
2024-12-11Vi skippade potatisen å tog råris istället. Gott att blanda ris å sås.
Sven
2024-07-30Bästa rätten i matkassen på flera veckor. Vi stekte svampen i smör istället för olja och hade i en skvätt soja i såsen också. Super gott!
Flavia
2021-06-17