Bräckt kassler med gurkaremoulad
Många tillbehör passar kasslern till, och här gör vi ett försök till en ny smakfavorit. Dels en crème fraiche som blandas med gurktärningar och peppar, men även riven pepparrot som strös över rätten. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 gurka
2 dl crème fraiche
peppar
600 g kassler
2 tsk olja
1 msk riven, färsk pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2323 KJ / 555 kCal
Fett23 g
Salt7 g
Kolhydrater50 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi rev gurkan istället för att tärna den eftersom vår dotter inte gillar så stora bitar. Blir som en version av tsatsiki. Var väldigt gott!
Julia
2020-04-28Gott men provar mä potatis nästa gång
Terese
2020-04-17