UNDER 45 MIN | Medel

Bräckt kassler med gurkaremoulad

Många tillbehör passar kasslern till, och här gör vi ett försök till en ny smakfavorit. Dels en crème fraiche som blandas med gurktärningar och peppar, men även riven pepparrot som strös över rätten. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär gurkan i tärningar och blanda med crème fraichen, smaka av med peppar.
  3. Skär kasslern i skivor och stek dem i oljan i en stekpanna.
  4. Skala och riv pepparroten fint på ett rivjärn.
  5. Servera kasslern med ris och gurkremoulad samt pepparrot.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Blanda i pepparroten i gurkremouladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 gurka
  • 2 dl crème fraiche
  • peppar
  • 600 g kassler
  • 2 tsk olja
  • 1 msk riven, färsk pepparrot

Näringsvärde
Per portion

Energi 2323 kJ / 555 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept