Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkotlett med kapris- och citronsås

Fläskkotlett med kapris- och citronsås är ett festligt recept som fungerar till både vardag och helg. De saftiga, benfria kotletterna bryns i en stekpanna, steks färdiga i ugnen och serveras med välsmakande tillbehör i form av potatis, broccolibuketter, isbergssallad och delikat sås av crème fraiche, kapris och citron.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Dela potatisen och blanda den med olja, salt och peppar. Häll upp på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Hacka kaprisen. Skölj citronen och riv skalet. Blanda kapris och citronskal med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bryn kotletterna i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen 4–5 minuter.
  5. Plocka broccolin i buketter, skala eventuellt stammen och skiva den. Koka i saltat vatten ca 4 minuter.
  6. Skär salladen i bitar och pressa över lite citronsaft och krydda med salt och peppar.
  7. Servera kotletterna med potatis, grönsaker och sås.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 msk kapris
  • 1 citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 benfria fläskkotletter
  • 1 msk smör eller margarin
  • 250 g broccoli
  • 1/2 isbergssallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2316 kJ / 555 kCal