Fläskkarré med vitlöksyoghurt och rostade rotfrukter

3
1
Fläskkarré med vitlöksyoghurt och rostade rotfrukter

Ibland behöver det inte vara så krångligt när man ska laga mat, då passar denna fläskkarré med vitlöksyoghurt och rostade rotfrukter in perfekt! Potatisen och rotfrukterna sköter sig själva i ugnen, medan du steker karrén. Och vitlöksdippen svänger du enkelt ihop genom att riva vitlök och blanda med yoghurt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2020

Fläskkarré med vitlöksyoghurt och rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
600 g
potatis
2
palsternackor (à ca 100 g)
200 g
rotselleri
2
morötter
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
vitlöksklyfta
2 dl
matyoghurt
4
skivor fläskkarré
2 tsk
olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Krydda köttet med paprikapulver och timjan.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Sten

5/22/2020

Idag var det grillväder, så karrén blev grillad. Ugnsbakade rotfrukter är ju alltid en höjdare, och vilken härligt påse med rotfrukter! Dippen fick litet honung också för balansens skull.

Redaktionen ICAse

5/25/2020

Tack Sten för en härlig och positiv kommentar. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2159 KJ / 515 kCal
Fett 25 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 40 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept