UNDER 45 MIN | Medel

Fläskkarré med vitlöksyoghurt och rostade rotfrukter

Ibland behöver det inte vara så krångligt när man ska laga mat, då passar denna fläskkarré med vitlöksyoghurt och rostade rotfrukter in perfekt! Potatisen och rotfrukterna sköter sig själva i ugnen, medan du steker karrén. Och vitlöksdippen svänger du enkelt ihop genom att riva vitlök och blanda med yoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tvätta och ansa potatis, palsternackor, rotsellerin och morötter. Skär dem i större bitar. Blanda rotfrukterna med olja, salt och peppar och häll ut på en plåt. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter. 
  3. Skala och riv vitlöken och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek karrén i oljan i en stekpanna ca 8 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera karrén med rotfrukterna och vitlöksdippen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Krydda köttet med paprikapulver och timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 2 palsternackor (à ca 100 g)
  • 200 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 4 skivor fläskkarré
  • 2 tsk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2159 kJ / 515 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept