Fläskkarré med vitlöksyoghurt och rostade rotfrukter
Ibland behöver det inte vara så krångligt när man ska laga mat, då passar denna fläskkarré med vitlöksyoghurt och rostade rotfrukter in perfekt! Potatisen och rotfrukterna sköter sig själva i ugnen, medan du steker karrén. Och vitlöksdippen svänger du enkelt ihop genom att riva vitlök och blanda med yoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2020
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
2 palsternackor (à ca 100 g)
200 g rotselleri
2 morötter
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
4 skivor fläskkarré
2 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2159 KJ / 515 kCal
Fett25 g
Salt1.3 g
Kolhydrater40 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Idag var det grillväder, så karrén blev grillad. Ugnsbakade rotfrukter är ju alltid en höjdare, och vilken härligt påse med rotfrukter! Dippen fick litet honung också för balansens skull.
Sten
2020-05-22Tack Sten för en härlig och positiv kommentar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-25