Stekt karré med dragonsås och rostade rotfrukter

Betyg 4.6 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Stekt karré med dragonsås och rostade rotfrukter

Stekt fläskkarré med en härlig sås går ju sällan fel! Karrén kryddas med salt, peppar och paprikapulver vilket bidrar med fin färg och smak. Dragonsåsen är både god och lätt att svänga ihop. Köttet och såsen serveras tillsammans med krispigt ugnsrostade rotfrukter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018

Stekt karré med dragonsås och rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

900 g fast potatis
200 g rotselleri
2 palsternackor
1 röd paprika
1 msk olja
salt
peppar

Fläskkarré

4 skivor fläskkarré
1 msk olja
1 tsk paprikapulver

Dragonsås

1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dragon
2 dl crème fraiche

Gör så här

00:30:00
00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2914 KJ / 695 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Karré med lök och dragon
    Betyg 4 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fläsk- och rotfruktsgryta
    Betyg 3.5 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad