Stekt karré med currystuvad potatis
Stekt karré med en currystuvad potatis står för smakerna i detta recept. Potatisen kokas där blomkål läggs i mot slutet av koktiden. Förbered stuvningen där curry och mango chutney bidrar till en sötsyrlig blandning. Karrén steks gyllenbrun innan den serveras med potatis-och blomkålsstuvningen samt krispig mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015
Ingredienser
4 portioner
Stuvad potatis
900 g sommarpotatis
1/2 blomkålshuvud (ca 200 g)
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk curry
1/2 dl mango chutney
Fläskkarré
4 skivor fläskkarré
1 tsk olja
Till servering
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2417 KJ / 576 kCal
Fett23 g
Salt1.49 g
Kolhydrater56 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer