Stekt falukorv med tryffel & blomkålsstuvade makaroner

25
0
Stekt falukorv med tryffel & blomkålsstuvade makaroner

Stekt falukorv med tryffel & blomkålsstuvade makaroner är en god variant på en gammal klassiker. Stuvningen får du genom att mixa allt utom blomkålsbuketterna med tryffelolja, crème fraiche och mjölk. Blanda med makaronerna och servera till korven.

Stekt falukorv med tryffel & blomkålsstuvade makaroner

Ingredienser

4 portioner
300 g okokta makaroner
1/2 blomkålshuvud
5 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 msk svart eller vit tryffelolja
salt och peppar
600 g falukorv i skivor

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Det går precis lika bra att byta ut blomkålen mot t ex broccoli.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer