Stekt falukorv med tryffel & blomkålsstuvade makaroner
Stekt falukorv med tryffel & blomkålsstuvade makaroner är en god variant på en gammal klassiker. Stuvningen får du genom att mixa allt utom blomkålsbuketterna med tryffelolja, crème fraiche och mjölk. Blanda med makaronerna och servera till korven.
Ingredienser
4 portioner
300 g okokta makaroner
1/2 blomkålshuvud
5 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 msk svart eller vit tryffelolja
salt och peppar
600 g falukorv i skivor
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Det går precis lika bra att byta ut blomkålen mot t ex broccoli.
Har du lagat receptet?
Kommentarer