Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera f�r att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt falukorv med tryffel & blomkålsstuvade makaroner

Stekt falukorv med tryffel & blomkålsstuvade makaroner är en god variant på en gammal klassiker. Stuvningen får du genom att mixa allt utom blomkålsbuketterna med tryffelolja, crème fraiche och mjölk. Blanda med makaronerna och servera till korven.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och spara makaronerna.
  2. Plocka blomkålen i små buketter. Spara stockarna och allt som blivit över. Koka buketterna i mjölken i ca 5 minuter. Plocka upp dem med hålslev och spara. Lägg sedan i alla rester från blomkålen och koka i mjölken till de är mjuka (ca 10 min). Kör sedan resterna med mjölken i matberedare tillsammans med oljan och crème fraichen till en slät sås. Smaka av med salt och peppar och häll över allt i en ny stor kastrull.
  3. Tillsätt makaronerna och blomkålsbuketterna och värm på. Stek falukorvsskivorna hastigt på bägge sidor i teflonpanna med lite smör eller olja. Servera sedan med nyklippt persilja.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt.

Tips

Det går precis lika bra att byta ut blomkålen mot t ex broccoli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g okokta makaroner
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk svart eller vit tryffelolja
  • salt och peppar
  • 600 g falukorv i skivor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?