Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sparris- och lövbiffsrullad med gräddsås

En rätt med knaprig sparris och lövbiffsrullad med gräddsås, klassikt och gott. Rulladerna bryns i smör tills de får fin gyllenbrun yta. Därefter hälls grädden över och sakta bildas en krämig sås. Smaken fås av buljong, peppar och senap. Som tillbehör finns potatis, mangoldskott och sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta, skölj och koka potatisen.
  2. Ansa sparrisen och rulla lövbiff runt sparrisen, krydda med salt och peppar.
  3. Bryn rulladerna i smör i en stekpanna och sänk sedan värmen.
  4. Tillsätt grädde, vatten och buljongtärningen. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.
  5. Red av såsen med majstärkelsen utrörd i lite vatten. Smaka av med salt, peppar och senap.
  6. Servera rulladerna i såsen med mangoldskott, potatis och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg sommarpotatis
  • 250 g grön sparris
  • ca 500 g lövbiff
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk senap
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2461 kJ / 589 kCal