Sparris- och lövbiffsrullad med gräddsås
En rätt med knaprig sparris och lövbiffsrullad med gräddsås, klassikt och gott. Rulladerna bryns i smör tills de får fin gyllenbrun yta. Därefter hälls grädden över och sakta bildas en krämig sås. Smaken fås av buljong, peppar och senap. Som tillbehör finns potatis, mangoldskott och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015
Ingredienser
4 portioner
1 kg sommarpotatis
250 g grön sparris
ca 500 g lövbiff
salt och peppar
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 msk majsstärkelse
1 msk senap
65 g mangoldskott
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2461 KJ / 589 kCal
Fett26 g
Salt2.3 g
Kolhydrater47 g
Protein38 g
Kommentarer