Stekt kalkon med tomat- och olivsås
Kalkon är ett fettsnålt och näringsrikt protein som passar bra till vardagens hälsosamma måltider. Gör en snabb sås av lök, passerade tomater och gröna pimientooliver medan potatisen rostas i ugnen. Stek kalkonfilén och servera tillsammans med tomatsåsen, potatis och en god sallad.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna Amandine)
2 msk olja
salt
peppar
1 gul lök
500 g passerade tomater
1/2 kycklingbuljongtärning
140 g gröna oliver med pimento
1 tsk rosmarin
500 g kalkonfilé
1 msk smör
1 krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1944 KJ / 464 kCal
Fett14 g
Salt3.24 g
Kolhydrater44 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer