Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt kalkon med tomat- och olivsås

Kalkon är ett fettsnålt och näringsrikt protein som passar bra till vardagens hälsosamma måltider. Gör en snabb sås av lök, passerade tomater och gröna pimientooliver medan potatisen rostas i ugnen. Stek kalkonfilén och servera tillsammans med tomatsåsen, potatis och en god sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt.
  2. Dela potatisen på längden och blanda med hälften av oljan. Salta och peppra. Häll ut potatisen på den varma plåten. Sätt in mitt i ugnen tills potatisen är klar, ca 25 minuter.
  3. Skala och hacka löken. Fräs i resten av oljan i en gryta eller stor stekpanna några minuter. Häll i tomaterna och smula i buljongtärningen. Låt koka upp under omrörning.
  4. Grovhacka oliverna och vänd ner i såsen, låt såsen bli varm och smaka av med rosmarin, salt och peppar.
  5. Skär kalkonen i ca 1 - 1,5 cm tjocka skivor och stek i smöret i en stekpanna. Salta och peppra.
  6. Skär salladen i bitar.
  7. Servera kalkonen med potatisen, såsen och salladen.

För alla

Läs noga innehållet på kycklingbuljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna Amandine)
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 gul lök
  • 500 g passerade tomater
  • 1/2 kycklingbuljongtärning
  • 140 g gröna oliver med pimento
  • 1 tsk rosmarin
  • 500 g kalkonfilé
  • 1 msk smör
  • 1 krispsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1944 kJ / 464 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept