Stekt kalkon med tomat- och olivsås

2
0 Klimatsmart
Stekt kalkon med tomat- och olivsås

Kalkon är ett fettsnålt och näringsrikt protein som passar bra till vardagens hälsosamma måltider. Gör en snabb sås av lök, passerade tomater och gröna pimientooliver medan potatisen rostas i ugnen. Stek kalkonfilén och servera tillsammans med tomatsåsen, potatis och en god sallad.

Skriv ut
Stekt kalkon med tomat- och olivsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna Amandine)
2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
gul lök
500 g
passerade tomater
1/2
kycklingbuljongtärning
140 g
gröna oliver med pimento
1 tsk
rosmarin
500 g
kalkonfilé
1 msk
smör
1
krispsallad

För alla

Läs noga innehållet på kycklingbuljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1944 KJ / 464 kCal
Fett 14 g
Salt 3.24 g
Kolhydrater 44 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept