Stekt kalkon med basilikasås
Denna rätt på stekt kalkon som får sällskap av en fräsch basilikasås bjuder smaklökarna på en riktig upplevelse. Såsen blir till då basilika, smetana och vitlök mixas till en grön sås. Ett enkelt men självklart tillbehör. Kalkonen steks i en het panna innan den avnjuts med såsen och en frisk tomatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2015
Ingredienser
4 portioner
ca 450 g kalkonbröstfilé
900 g fast potatis
2 msk smör
salt
peppar
Tomatsallad
1 rödlök
3 tomater
65 g rucola
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Basilikasås
1 kruka basilika
2 dl smetana
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2536 KJ / 605 kCal
Fett32 g
Salt2.18 g
Kolhydrater43 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
helt ok
Erika
2018-02-18