Stekt kalkon med basilikasås

Betyg 2.6 av 5.261 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Stekt kalkon med basilikasås

Denna rätt på stekt kalkon som får sällskap av en fräsch basilikasås bjuder smaklökarna på en riktig upplevelse. Såsen blir till då basilika, smetana och vitlök mixas till en grön sås. Ett enkelt men självklart tillbehör. Kalkonen steks i en het panna innan den avnjuts med såsen och en frisk tomatsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2015

Stekt kalkon med basilikasås

Ingredienser

4 portioner
ca 450 g kalkonbröstfilé
900 g fast potatis
2 msk smör
salt
peppar

Tomatsallad

1 rödlök
3 tomater
65 g rucola
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger

Basilikasås

1 kruka basilika
2 dl smetana
1 vitlöksklyfta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • helt ok

    Erika

Näringsvärde per portion

Energi2536 KJ / 605 kCal
Fett32 g
Salt2.18 g
Kolhydrater43 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kalkongryta med paprika och basilika
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Baconlindad kalkon med dragoncrème
    Betyg 4.4 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalkonpasta med senap och timjan
    Betyg 3.8 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad