Stekt hoki med majsmos
Smakrik och god middag som du tillagar från bland annat råvaror som hokifilé, ströbröd, majs, gräslök och potatismos. Stekt hoki med majsmos servera du tillsammans med en blandad sallad.
Ingredienser
4 portioner
600 g djupfryst hokifilé
1 ägg
1 1/2 dl ströbröd
4 port potatismospulver
1 burk (à 300 g) majs gärna meximajs
salt och peppar
paprikapulver
flytande margarin
1 dl hackad gräslök
För alla
Ersätt ströbrödet med glutenfritt sådant om du inte tål gluten. Gör ett eget mos på Solhavre och mjölkfritt margarin, välj ett laktosfritt ströbröd och stek fisken i mjölkfritt margarin om du inte tål mjölk eller laktos. Uteslut ägget om du inte tål det.
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner.
Tips
Gröna tipset: Panera skivor av palsternacka och servera till moset om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2325 KJ / 555 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Just ja! Använde djupfryst majs istället för burkmajs, eftersom den djupfrysta innehåller mer näring.
Lotta
2009-01-15Det här var riktigt gott!! Dock förstår jag inte meningen med pulvermos, så självfallet använde jag mig av riktigt mos. Använde även färsk sejfilé istället för djupfryst Hoki. Det här kommer lagas fler gånger! Valde broccoli som grönsak till och det passade bra.
Lotta
2009-01-15