Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt hoki med majsmos

Smakrik och god middag som du tillagar från bland annat råvaror som hokifilé, ströbröd, majs, gräslök och potatismos. Stekt hoki med majsmos servera du tillsammans med en blandad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Halvtina fisken och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Vänd fisken i uppvispat ägg och ströbrödet, blandat med 1 tsk salt, 1 krm peppar och gärna 1 tsk paprikapulver. Stek fisken i 2 msk flytande margarin ca 3 min per sida.
  2. Tillaga moset enligt förpackningens anvisning. Låt majsen rinna av och blanda i moset, gärna tillsammans med 1 dl hackad gräslök.
    Servera den nystekta fisken med majsmos, en blandad sallad och bröd.

För alla

Ersätt ströbrödet med glutenfritt sådant om du inte tål gluten. Gör ett eget mos på Solhavre och mjölkfritt margarin, välj ett laktosfritt ströbröd och stek fisken i mjölkfritt margarin om du inte tål mjölk eller laktos. Uteslut ägget om du inte tål det.

Tips

Gröna tipset: Panera skivor av palsternacka och servera till moset om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g djupfryst hokifilé
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 4 port potatismospulver
  • 1 burk (à 300 g) majs gärna meximajs
  • salt och peppar
  • paprikapulver
  • flytande margarin
  • 1 dl hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2325 kJ / 555 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden