Stekt hokifilé med varm morotssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt hokifilé med varm morotssallad

En god och nyttig fiskrätt. Stek hokifiléer och servera dem med en varm morotssallad. En perfekt lunch eller middagsrätt som både mättar och smakar himmelskt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Tillaga hokifilén i flytande margarin enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala morötterna och skär dem i stavar.
  4. Koka dem några minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet från morötterna men spara 2 msk av det (för 4 port). Blanda vattnet med oljan och vinägern. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över de varma morötterna. Blanda ner persiljan.
  5. Servera fisken med kokt potatis och morotssalladen.

För alla

Gör mjölkprotein-/laktosfri: välj mjölkfritt flytande margarin.

Tips

Gott att servera smaksatt cottage cheese vid sidan om.

Gröna tipset: Servera med stekt quornfilé (innehåller ägg).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g hokifilé
  • 2 msk flytande margarin
  • 4 morötter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk ljus vinäger
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad bladpersilja
Till servering
  • kokt potatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1103 kJ / 264 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden