Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hokifilé med majs och salladslök

Hokifilé med majs och salladslök är ett trevligt och färgglatt recept på fisken hoki som tillagas med mycket majs och crème fraiche. Servera med ris och sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hokifiléerna.
  2. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
  3. Sås: Låt majsen rinna av. Skölj och strimla salladslöken. Värm crème fraichen med vatten. Rör i majs och lök och låt puttra några minuter. Smaksätt med salt.
  4. Krydda fisken med salt, peppar och socker. Stek den i oljan ca 5-6 minuter på ena sidan. Vänd fisken och häll såsen runt om och låt småkoka några minuter.
  5. Till servering: Servera med ris och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på crème fraichen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och krydda själv med ½ dl ajvar relish och 1-2 krm cayennepeppar (för 4 port).
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och krydda själv med ½ dl ajvar relish och 1-2 krm cayennepeppar (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g frysta hokifiléer
  • 3 dl ris
  • 2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk socker
  • 1 msk olja
Sås
  • 1 burk majs (à ca 300 g)
  • 1 knippa salladslök
  • 2 dl crème fraiche paprika & chili
  • 1 dl vatten
  • salt
Till servering
  • ris
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2909 kJ / 696 kCal
Läs mer om näringsvärden