Stekt halloumi med tomat och olivcitronett

Betyg 3.6 av 5.
71 personer har röstat
0
Stekt halloumi med tomat och olivcitronett

Stekt halloumi med en tomatsallad är enkel vegetariskmat som går snabbt att tillaga. Välj fullmogna tomater av fin kvalitet och blanda med dressingen gjord på olja och citron. Halloumin steks sedan frasigt gyllengul och serveras med den smakrika tomatsalladen med kalamataoliver, grönsallad och bröd.

Stekt halloumi med tomat och olivcitronett

Ingredienser

4 portioner
4 tomater
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 citron (skal och 1 msk saft för 4 port)
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
1/2 kruka oregano
2 halloumi (à 200 g)
1 msk olivolja

Till servering

bröd
sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
71 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2581 KJ / 617 kCal
Fett39 g
Salt5.02 g
Kolhydrater38 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Halloumimacka med chilicoleslaw
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetssallad med grillad halloumiost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halloumi- och sötpotatisbiffar
Betyg 4.2 av 5.
106 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citrussallad med saffranshalloumi
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampburgare med tomatdressing och grillost
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnspannkaka med bönor och hyvlad halloumi
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga