Stekt halloumi med tomat och olivcitronett

50
0
Stekt halloumi med tomat och olivcitronett

Stekt halloumi med en tomatsallad är enkel vegetariskmat som går snabbt att tillaga. Välj fullmogna tomater av fin kvalitet och blanda med dressingen gjord på olja och citron. Halloumin steks sedan frasigt gyllengul och serveras med den smakrika tomatsalladen med kalamataoliver, grönsallad och bröd.

Skriv ut
Stekt halloumi med tomat och olivcitronett

Ingredienser

4 portioner
4
tomater
2
schalottenlökar
1
vitlöksklyfta
1 dl
urkärnade kalamataoliver
1
citron (skal och 1 msk saft för 4 port)
3 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar
1/2
kruka oregano
2
halloumi (à 200 g)
1 msk
olivolja

Till servering

bröd
sallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri haloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut haloumi mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2581 KJ / 617 kCal
Fett 39 g
Salt 5.02 g
Kolhydrater 38 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept