Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt halloumi med tomat och olivcitronett

Stekt halloumi med en tomatsallad är enkel vegetariskmat som går snabbt att tillaga. Välj fullmogna tomater av fin kvalitet och blanda med dressingen gjord på olja och citron. Halloumin steks sedan frasigt gyllengul och serveras med den smakrika tomatsalladen med kalamataoliver, grönsallad och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, krama ur kärnorna och skär tomaterna i fina tärningar.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt oliverna rinna av och hacka dem grovt.
  3. Skölj citronen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften.
  4. Blanda tomater, lök, vitlök, oliver, citronskal och -saft med olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Plocka av bladen från oreganon.
  6. Skiva och stek halloumin i olivoljan i en stekpanna.
  7. Servera halloumin med tomat- och olivcitronett. Strö på oreganoblad.
  8. Till servering: Grönsallad och bröd passar bra till.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri haloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut haloumi mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 1 citron (skal och 1 msk saft för 4 port)
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka oregano
  • 2 halloumiostar (à 200 g)
  • 1 msk olivolja
Till servering
  • bröd
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2581 kJ / 617 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept