Stekt halloumi med tomat och olivcitronett
Stekt halloumi med en tomatsallad är enkel vegetariskmat som går snabbt att tillaga. Välj fullmogna tomater av fin kvalitet och blanda med dressingen gjord på olja och citron. Halloumin steks sedan frasigt gyllengul och serveras med den smakrika tomatsalladen med kalamataoliver, grönsallad och bröd.
Ingredienser
4 portioner
4 tomater
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 citron (skal och 1 msk saft för 4 port)
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
1/2 kruka oregano
2 halloumi (à 200 g)
1 msk olivolja
Till servering
bröd
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2581 KJ / 617 kCal
Fett39 g
Salt5.02 g
Kolhydrater38 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer