Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kräftig halloumi

Kräftskiva utan kräftor? Visst går det att ordna! Marinera bitar av stekt halloumi i en dillig lag för den rätta kräftsmaken. Bjud på rostat bröd med krispiga grönsaker och en klick majonnäs. Eller använda den kräftiga halloumin i en sallad med dilldressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär halloumin i cm-tjocka skivor. 
  2. Stek osten runt om i oljan i en stekpanna tills den är gyllene. 
  3. Lag: Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp. 
  4. Ta kastrullen från värmen och lägg ner halloumin. Låt kallna i lagen. 
  5. Servera gärna med en fräsch grönsallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot mjölkproteinfritt ostalternativ, tex. tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g halloumiost
  • 1 msk rapsolja
Lag
  • 5 dl vatten
  • 1 msk hela dillfrön
  • 5 kvistar av krondill
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
Till servering
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 759 kJ / 181 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept