Kräftig halloumi
![Kräftig halloumi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142596/cf_259/kraftig_halloumi.jpg)
Kräftskiva utan kräftor? Visst går det att ordna! Marinera bitar av stekt halloumi i en dillig lag för den rätta kräftsmaken. Bjud på rostat bröd med krispiga grönsaker och en klick majonnäs. Eller använda den kräftiga halloumin i en sallad med dilldressing.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
![Kräftig halloumi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142596/cf_259/kraftig_halloumi.jpg)
Ingredienser
4 portioner
200 g halloumi
1 msk rapsolja
Lag
5 dl vatten
1 msk hela dillfrön
5 kvistar av krondill
1 tsk strösocker
1 tsk salt
Till servering
sallad
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot mjölkproteinfritt ostalternativ, tex. tofu.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot mjölkproteinfritt ostalternativ, tex. tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi759 KJ / 181 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein11 g
Kommentarer