Ugnspannkaka med bönor och hyvlad halloumi

7
1
Ugnspannkaka med bönor och hyvlad halloumi

Ugnspannkaka går att variera i oändlighet! Denna fyller du med sojabönor och serverar med en matig sallad på hyvlad halloumi, tomater och kruksallad i en härlig vinägrett. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020

Ugnspannkaka med bönor och hyvlad halloumi

Ingredienser

4 portioner

Ugnspannkaka

6
ägg
4 1/2 dl
vetemjöl
9 dl
mjölk
1 tsk
salt
1
förp frysta sojabönor (à 250 g)
1 msk
smör

Sallad

400 g
halloumi
250 g
körsbärstomater
1
kruka röd & grön sallad
1 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger

För alla

Innehåller ägg. 
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt smör. Välj laktosfri halloumi. 
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Variera ungspannkakna genom att byta ut sojabönor mot t ex 1 förp kokta canellibönor à 380 g. Häll av och skölj bönorna och låt dem rinna av.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Sofie

12/12/2019

Ingen höjdare alls.

Näringsvärde per portion

Energi 3891 KJ / 930 kCal
Fett 48 g
Salt 6.5 g
Kolhydrater 70 g
Protein 53 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept