Ugnspannkaka med bönor och hyvlad halloumi

11
2
Ugnspannkaka med bönor och hyvlad halloumi

Ugnspannkaka går att variera i oändlighet! Denna fyller du med sojabönor och serverar med en matig sallad på hyvlad halloumi, tomater och kruksallad i en härlig vinägrett. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020

Ugnspannkaka med bönor och hyvlad halloumi

Ingredienser

4 portioner

Ugnspannkaka

6 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
9 dl mjölk
1 tsk salt
1 förp frysta sojabönor (à 250 g)
1 msk smör

Sallad

400 g halloumi
250 g körsbärstomater
1 kruka röd & grön sallad
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger

För alla

Innehåller ägg. 
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt smör. Välj laktosfri halloumi. 
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Variera ungspannkakna genom att byta ut sojabönor mot t ex 1 förp kokta canellibönor à 380 g. Häll av och skölj bönorna och låt dem rinna av.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Victoria

2022-01-19

Mycket gott! Fick tips via inspirationskasse. Föredrar detta recept framför vanlig med bacon.

Sofie

2019-12-12

Ingen höjdare alls.

Näringsvärde per portion

Energi 3891 KJ / 930 kCal
Fett 48 g
Salt 6.5 g
Kolhydrater 70 g
Protein 53 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden