Ugnspannkaka med bönor och hyvlad halloumi
Ugnspannkaka går att variera i oändlighet! Denna fyller du med sojabönor och serverar med en matig sallad på hyvlad halloumi, tomater och kruksallad i en härlig vinägrett. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020
Ingredienser
4 portioner
Ugnspannkaka
6 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
9 dl mjölk
1 tsk salt
1 förp frysta sojabönor (à 250 g)
1 msk smör
Sallad
400 g halloumi
250 g körsbärstomater
1 kruka röd & grön sallad
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3891 KJ / 930 kCal
Fett48 g
Salt6.5 g
Kolhydrater70 g
Protein53 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta blev inte en favorit. Jag tycker inte att sojabönorna tillförde så mycket i termer av smak. Halloumin vi använde var inte så salt i smaken så den tillförde inte nog med smak heller.
Therese
2022-05-21Mycket gott! Fick tips via inspirationskasse. Föredrar detta recept framför vanlig med bacon.
Victoria
2022-01-19Ingen höjdare alls.
Sofie
2019-12-12