Ugnspannkaka med bönor och hyvlad halloumi
Ugnspannkaka går att variera i oändlighet! Denna fyller du med sojabönor och serverar med en matig sallad på hyvlad halloumi, tomater och kruksallad i en härlig vinägrett. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020
Ingredienser
Ugnspannkaka
Sallad
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt smör. Välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta blev inte en favorit. Jag tycker inte att sojabönorna tillförde så mycket i termer av smak. Halloumin vi använde var inte så salt i smaken så den tillförde inte nog med smak heller.
Therese
2022-05-21Mycket gott! Fick tips via inspirationskasse. Föredrar detta recept framför vanlig med bacon.
Victoria
2022-01-19Ingen höjdare alls.
Sofie
2019-12-12