Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kokosrostade pimientos de padrón

Pimientos de padrón, små gröna paprikor, är en klassiker i det spanska köket. De flesta frukterna är milda i smaken, men tjusningen ligger i att man ibland stöter på någon som hettar till rejält. Perfekt som tilltugg eller småplock på buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna. 
  2. Tillsätt paprikorna och stek tills de börjar mjukna och har fått fin färg runt om. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Strö över kokos och flingsalt. Servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 msk olivolja
  • 200 g pimiento de padron
  • 1 dl riven rostad kokos
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 674 kJ / 161 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept