Stekt halloumi med pimiento de padron och kålrabbislaw

Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Stekt halloumi med pimiento de padron och kålrabbislaw

En salt halloumi behöver balanseras upp med lite mildare och runda smaker. Här gör du en kålrabbislaw där kålrabbi, rädisor och gräslök slungas i majonnäs, samt stekta härliga pimiento de padron. Ät ihop med fluffigt ris, och låt maten tysta mun...

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2023

Stekt halloumi med pimiento de padron och kålrabbislaw

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Kålrabbislaw

1 kålrabbi
220 g rädisor
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl majonnäs
salt
peppar
400 g halloumi eller svensk grillost
250 g pimiento de padron
1/2 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Lättlagat och gott

    Elsa

  • Enkelt och väldigt gott. En ny favorit

    Alexandra

  • Väldigt lättlagat och gott

    Daniel

Näringsvärde per portion

Energi3358 KJ / 802 kCal
Fett50 g
Salt6 g
Kolhydrater56 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pimiento de padrón - padrones
    Betyg 4.2 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kokosrostade pimientos de padrón
    Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Padrones med parmesandipp
    Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad