Stekt gnocchi med fetaost- och zucchinisallad
Stekt gnocchi tillsammans med fetaost, zucchini, vitlök, timjan, citron. Ja ni hör ju, ljuvliga smaker som tillsammans skapar magi på tallriken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2023
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk strösocker
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 förp hela skalade tomater eller plommontomater (à 400 g)
salt
peppar
1 zucchini (à ca 300 g)
1 citron
1/2 msk olivolja
20 g färsk persilja
150 g fetaost
800 g potatisgnocchi
2 msk olja
65 g babyspenat
För alla
Kontrollera noga innehållet i gnocchin.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och gnocchi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfri gnocchi.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2282 KJ / 545 kCal
Fett23 g
Salt3.4 g
Kolhydrater60 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott! Salladen var överraskande god.
Helene
2023-02-02Mycket gott. Zucchinisalladen överraskade med fräschhet och sälta. Tomatsåsen blir ju så mycket bättre av att puttra på i 30 min.
Lena
2022-08-08Zuccinin blev jättejättegod! Gnoccin också väldigt god, tomatsåsen helt ok :)
Erika
2022-05-03