Rostade gulbetor med salsiccia och mandel

7
1
Rostade gulbetor med salsiccia och mandel

Ett trivsamt och tilltalande recept där rostade gulbetor serveras tillsammans med zucchini, rödlök, mandel och kryddig salsiccia. Grönsakerna och korven steks i ugn, vilket ger dig tid att svänga ihop en smaskig sås av kvarg, senap och honung. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014

Rostade gulbetor med salsiccia och mandel

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

1 kg gulbetor
1 msk olivolja
salt och peppar
2 rödlökar
1 zucchini

Korv

600 g färsk salsicciakorv
1 tsk smör eller margarin
1 dl hel skållad mandel

Sås

2 dl kvarg (0,1 %)
1 1/2 msk senap
1/2 msk honung
65 g babyspenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och kvarg utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut kvargen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Patrick

2015-04-05

Jag är glad att få laga en rätt utan potatis. Gulbetor är lätta att jobba med. Till såsen använder jag grovkornig senap som ger spännande utseende och smak. Nyttigt, gott och lätt att laga till många gäster. Jag valde en korv som inte behövde stekas separat, för att slippa använda stekpannan. /Karolina

Näringsvärde per portion

Energi 3191 KJ / 763 kCal
Fett 43 g
Salt 4.29 g
Kolhydrater 43 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden