Rostade gulbetor med salsiccia och mandel
Ett trivsamt och tilltalande recept där rostade gulbetor serveras tillsammans med zucchini, rödlök, mandel och kryddig salsiccia. Grönsakerna och korven steks i ugn, vilket ger dig tid att svänga ihop en smaskig sås av kvarg, senap och honung. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014
Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
1 kg gulbetor
1 msk olivolja
salt och peppar
2 rödlökar
1 zucchini
Korv
600 g färsk salsicciakorv
1 tsk smör eller margarin
1 dl hel skållad mandel
Sås
2 dl kvarg (0,1 %)
1 1/2 msk senap
1/2 msk honung
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3191 KJ / 763 kCal
Fett43 g
Salt4.29 g
Kolhydrater43 g
Protein48 g
Kommentar
Jag är glad att få laga en rätt utan potatis. Gulbetor är lätta att jobba med. Till såsen använder jag grovkornig senap som ger spännande utseende och smak. Nyttigt, gott och lätt att laga till många gäster. Jag valde en korv som inte behövde stekas separat, för att slippa använda stekpannan. /Karolina
Patrick
2015-04-05