Rostade gulbetor med salsiccia och mandel | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostade gulbetor med salsiccia och mandel

Ett trivsamt och tilltalande recept där rostade gulbetor serveras tillsammans med zucchini, rödlök, mandel och kryddig salsiccia. Grönsakerna och korven steks i ugn, vilket ger dig tid att svänga ihop en smaskig sås av kvarg, senap och honung. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Grönsaker: Skala och skär gulbetorna i tunna klyftor. Blanda dem med hälften av olivoljan och krydda med salt och peppar.
  3. Häll ut betorna på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen först i 15 minuter.
  4. Skala och skär löken i klyftor och skär zucchinin i bitar. Blanda med resten av olivoljan och salta och peppra.
  5. Korv: Snitta korven och bryn den i matfettet i en stekpanna.
  6. Ta ut plåten och lägg på korv, lök, zucchini och mandeln, sätt in i ugnen ytterligare ca 15 minuter.
  7. Sås: Blanda kvarg med senap och honung, smaka av med salt och peppar.
  8. Vänd ner spenaten i de rostade grönsakerna och servera med korven och såsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och kvarg utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut kvargen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Grönsaker
  • 1 kg gulbetor
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 rödlökar
  • 1 zucchini
Korv
  • 600 g färsk salsicciakorv
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 1 dl hel skållad mandel
Sås
  • 2 dl kvarg (0,1 %)
  • 1 1/2 msk senap
  • 1/2 msk honung
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3191 kJ / 763 kCal