Stekt fläskytterfilé med plommonsås

En krämig plommonsås passar perfekt ihop med en fläskytterfilé och blir ännu bättre när de kombineras ihop med en äppel- och gurksallad som får smak av persilja och citron. Servera med ris och middagen är redo att njutas av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2021

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller pasta
1 gurka
1 äpple
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1 citron
1/2 msk olja
salt
peppar
650 g fläskytterfilé
1/2 msk smör eller olja
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 burk plommonpuré med päron (à 90 g) (barnmatsburk)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3159 KJ / 754 kCal
Fett34 g
Salt1.3 g
Kolhydrater69 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätte gott ! Kommer att göra den fler gånger !
Kerstin
2024-10-08Gott med sås av plommonsylt 😋
Kristin
2022-04-04En bra vardagsrätt som vi serverade havreris till. Fräsch sallad till, mums! Och härligt, saftigt kött då denna blev kokt en liten stund i såsen efter att ha stekt först i en stekpanna. Kommer göras flera gånger.
Katrine
2021-11-23