Fläskytterfilé med gräddsås och pressgurka

Fläsk, mos, pressgurka och gräddsås. Man blir hungrig bara av att höra de orden! Enkelt är det att laga också. Helt enkelt en perfekt rätt för familjen en vardagskväll.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar
Pressgurka
1 msk ättiksprit (12%)
1 msk strösocker
2 krm salt
1/2 dl vatten
1 gurka
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
Gräddsås och kött
650 g fläskytterfilé
1 msk olja
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1/2 köttbuljongtärning
Gör så här
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2525 KJ / 603 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde såsen vid sidan av, silade av stekfettet och tillsatte i såsen. Tillsatte även lite soja och chiliflakes. Blev jättegott
Linda
2022-01-10Gott! Klassiskt söndagsmiddagsrecept. Gurkan är halva grejen så missa inte den! Hade både gelé och japansk soja i såsen - gott tyckte även 2-åringen. Kommer lagas igen.
Karolina
2021-12-25