Fläskytterfilé med gräddsås och pressgurka

6
2
Fläskytterfilé med gräddsås och pressgurka

Fläsk, mos, pressgurka och gräddsås. Man blir hungrig bara av att höra de orden! Enkelt är det att laga också. Helt enkelt en perfekt rätt för familjen en vardagskväll.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Fläskytterfilé med gräddsås och pressgurka

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar

Pressgurka

1 msk ättiksprit (12%)
1 msk strösocker
2 krm salt
1/2 dl vatten
1 gurka
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)

Gräddsås och kött

650 g fläskytterfilé
1 msk olja
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1/2 köttbuljongtärning

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.  
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. 

Gör så här

Tips

Smaksätt såsen med lite japansk soja, torkad dragon eller lite gelé.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Linda

2022-01-10

Gjorde såsen vid sidan av, silade av stekfettet och tillsatte i såsen. Tillsatte även lite soja och chiliflakes. Blev jättegott

Karolina

2021-12-25

Gott! Klassiskt söndagsmiddagsrecept. Gurkan är halva grejen så missa inte den! Hade både gelé och japansk soja i såsen - gott tyckte även 2-åringen. Kommer lagas igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2525 KJ / 603 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden