Fläskytterfilé med plommonsås

36
5
Fläskytterfilé med plommonsås

Att det är gott att blanda salt och sött är sen gammalt. I kvällens sås hittar du bland annat katrinplommon, köttbuljong, soja och grädde, vilket ger hela rätten sin prägel! Ät den ihop med stekt ytterfilé och kokt potatis, och låt maten tysta mun.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020

Fläskytterfilé med plommonsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
gul lök
10
katrinplommon
1 msk
smör eller olja
2 1/2 dl
köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 msk
kinesisk soja
1 1/2 dl
vispgrädde
1/2 msk
majsstärkelse
750 g
fläskytterfilé
-
salt
-
peppar
1
huvudsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Mixa såsen slät och servera gärna med gelé.

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Karolina

2021-09-05

Klassiskt och gott! Ett tips är att servera picklat till, exempelvis rödlök eller gurka så lyfter rätten än mer. Gillar skarpt!

Karin

2021-02-24

Underbart gott! Jag serverade med pommes gjord i Airfryern och lite hemgjord gelé.

Karin

2021-02-07

Så god sås, den kommer att göras till viltkött också.

Näringsvärde per portion

Energi 2707 KJ / 645 kCal
Fett 29 g
Salt 3.9 g
Kolhydrater 55 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept