Fläskytterfilé med plommonsås
Att det är gott att blanda salt och sött är sen gammalt. I kvällens sås hittar du bland annat katrinplommon, köttbuljong, soja och grädde, vilket ger hela rätten sin prägel! Ät den ihop med stekt ytterfilé och kokt potatis, och låt maten tysta mun.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2024
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gillar potatisrätter men fläskytterfilén var lite konstigt styckad. Såsen en bra kombo till men kommer förstärka smakerna lite i den nästa gång. Kanske hade för små plommon nu
Louise
2024-04-26Det smakade gott. Synd att ytterfilen var så dåligt styckade. Det gick inte att skära fina skivor eftersom den var delad på snedden. Samt Det var mycket tjockt och torr fett att ta bort. Såsen kommer jag att laga igen till kotletter.
Carina
2024-04-16Mkt gott och enkelt. Skön blandning av sött och salt. Jag mixade såsen slät och serverade med gelé.
Ann
2024-04-15