Att det är gott att blanda salt och sött är sen gammalt. I kvällens sås hittar du bland annat katrinplommon, köttbuljong, soja och grädde, vilket ger hela rätten sin prägel! Ät den ihop med stekt ytterfilé och kokt potatis, och låt maten tysta mun.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såsen blev för söt. Förväntade mej mer åt det sötsyrliga hållet. Gott ändå.
Kristina
2023-01-11God smak men alldeles för salt. Gick inte alls hem hos barnen (såsen alltså, allt annat godtogs ihop med svartvinbärsgelé).
Susanna
2022-11-16Klassiskt och gott! Ett tips är att servera picklat till, exempelvis rödlök eller gurka så lyfter rätten än mer. Gillar skarpt!
Karolina
2021-09-05