Fläskytterfilé med plommonsås
Att det är gott att blanda salt och sött är sen gammalt. I kvällens sås hittar du bland annat katrinplommon, köttbuljong, soja och grädde, vilket ger hela rätten sin prägel! Ät den ihop med stekt ytterfilé och kokt potatis, och låt maten tysta mun.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 röd eller gul lök
10 katrinplommon
1 msk smör eller olja
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 msk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
650 g fläskytterfilé
salt
peppar
1 kruka sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2347 KJ / 562 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Verkligen supergott & såsen var toppen 💫
Maria
2024-11-02Gott med jättegod sås
Gun
2024-11-02Alla gillade det!
Celina
2024-10-30