UNDER 45 MIN | Medel

Fläskytterfilé med plommonsås

Att det är gott att blanda salt och sött är sen gammalt. I kvällens sås hittar du bland annat katrinplommon, köttbuljong, soja och grädde, vilket ger hela rätten sin prägel! Ät den ihop med stekt ytterfilé och kokt potatis, och låt maten tysta mun.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Strimla plommonen. Stek lök och katrinplommon i hälften av smöret i en kastrull och tillsätt buljong, soja och grädde blandad med majsstärkelsen. Låt sjuda ca 10 minuter. 
  3. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor och stek dem i resten av smöret i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  4. Dela salladen.
  5. Servera köttet med sås, potatis, sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Tips

Mixa såsen slät och servera gärna med gelé.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 gul lök
  • 10 katrinplommon
  • 1 msk smör eller olja
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 750 g fläskytterfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 huvudsallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2707 kJ / 645 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept