Fläskytterfilé med gräddig sås och pasta

Sa någon kött och sås? Här steks filéerna gyllenbruna i en varm panna som sedan får sällskap av mjölk, grädde, soja, buljongtärning och timjan. Resultatet blir en god och krämig gräddsås. Servera ihop med pasta och grönsaker. Går hem hos hela familjen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne)
1 gul lök
ca 650 g fläskytterfilé
1 msk smör eller olja
salt
peppar
1 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk japansk soja
1/2 tsk torkad timjan
1/2 kycklingbuljongtärning
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2506 KJ / 600 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ganska smaklöst. Tillsatte en tesked tomatpesto med soltorkad tomat. Funkade bra med kyckling.
Rebecca
2024-12-08Så gott! Barnen älskade det, kommer lagas regelbundet
Madeleine
2024-10-30Maten blev favorit i familjen, men jag undrar varför såsen blir grynig? Anne
Michael
2024-07-30