Stekt fläsk med stuvad blomkål

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
0
Stekt fläsk med stuvad blomkål

En måltid där ena tillbehöret är godare än det andra! Blomkålen stuvas i grädde och mjölk, och dess smak bryter av fint mot det salta fläsket som steks i pannan. Till detta serveras kokt potatis och strimlad cosmopolitansallad. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2019

Stekt fläsk med stuvad blomkål

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 blomkålshuvud (1 huvud motsvarar ca 650 g)
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl mjölk
3 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 cosmopolitansallad
400 g skivat rimmat bogfläsk
1 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2583 KJ / 612 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sriracharostad blomkål med limekyckling
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lasagne på nötter och blomkål
Betyg 3.9 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Currystekt blomkål med bräckt kassler
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkål, gräslök och lime
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålsdipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksrostad blomkål
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga