Stekt fläsk med stuvad blomkål

8
0
Stekt fläsk med stuvad blomkål

En måltid där ena tillbehöret är godare än det andra! Blomkålen stuvas i grädde och mjölk, och dess smak bryter av fint mot det salta fläsket som steks i pannan. Till detta serveras kokt potatis och strimlad cosmopolitansallad. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2019

Stekt fläsk med stuvad blomkål

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 blomkålshuvud (1 huvud motsvarar ca 650 g)
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl mjölk
3 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 cosmopolitansallad
400 g skivat rimmat bogfläsk
1 msk olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2583 KJ / 612 kCal
Fett 31 g
Salt 3 g
Kolhydrater 52 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden