Stekt fläsk med stuvad blomkål
En måltid där ena tillbehöret är godare än det andra! Blomkålen stuvas i grädde och mjölk, och dess smak bryter av fint mot det salta fläsket som steks i pannan. Till detta serveras kokt potatis och strimlad cosmopolitansallad. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 blomkålshuvud (1 huvud motsvarar ca 650 g)
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl mjölk
3 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 cosmopolitansallad
400 g skivat rimmat bogfläsk
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2583 KJ / 612 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer