Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner

Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
4
Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner

Bakad blomkål är bland det bästa vi vet. I detta recept får blomkålen sällskap av rostade pinjenötter, champinjoner och tryffelaioli. En perfekt kombo om vi får säga det själva!

Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner

Ingredienser

4 portioner

Blomkål

1   blomkålshuvud (1 huvud motsvarar ca 700 g)
3 - 4 msk  olivolja
salt
50 g  pinjenötter

Svamp

300 g  färska champinjoner
ca 1/2 - 1 msk  olivolja
ca 1/2 - 1 msk  smör

Till servering

färsk persilja
1   förp aioli à 230 ml (gärna tryffelaioli)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: uteslut aiolin och välj äggfri majonnäs, smaksätt med vitlök, tryffelolja, salt och peppar.

Recept och bild i sammarbete med Kavli/Eriks såser.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Fullträff!

Malin

2023-05-06

Super gott!

Malin

2022-07-09

Serverade med smörslungad gnocchi och parmesanost. Skippade aioli (blä) och använde sriracha istället. Fem stjärnor.

Johan

2022-05-17

Testa liknande recept

Grillad ryggbiff med potatishalvor och fänkålssallad
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskrygg med potatispuré, champinjoner och bacon
Betyg 4.6 av 5.
73 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pulled pork med chili bearnaise och lime aioli
Betyg 4.7 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Provencalsk pytt i panna med halloumi
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Minutfilé med rostad potatis och morotssallad
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga