Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner
Bakad blomkål är bland det bästa vi vet. I detta recept får blomkålen sällskap av rostade pinjenötter, champinjoner och tryffelaioli. En perfekt kombo om vi får säga det själva!
Ingredienser
4 portioner
Blomkål
1 blomkålshuvud (1 huvud motsvarar ca 700 g)
3 - 4 msk olivolja
salt
50 g pinjenötter
Svamp
300 g färska champinjoner
ca 1/2 - 1 msk olivolja
ca 1/2 - 1 msk smör
Till servering
färsk persilja
1 förp aioli à 230 ml (gärna tryffelaioli)
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: uteslut aiolin och välj äggfri majonnäs, smaksätt med vitlök, tryffelolja, salt och peppar.
Recept och bild i sammarbete med Kavli/Eriks såser.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fullträff!
Malin
2023-05-06Super gott!
Malin
2022-07-09Serverade med smörslungad gnocchi och parmesanost. Skippade aioli (blä) och använde sriracha istället. Fem stjärnor.
Johan
2022-05-17