Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner

Bakad blomkål är bland det bästa vi vet. I detta recept får blomkålen sällskap av rostade pinjenötter, champinjoner och tryffelaioli. En perfekt kombo om vi får säga det själva!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Blomkål: Ansa blomkålen, ställ i en ugnssäker form och häll olivolja över, salta. 
  3. Baka blomkålen i ugnen ca 1 timme eller tills blomkålen är mjuk och brynt på utsidan.
  4. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
  5. Svamp: Dela champinjonerna och stek i olivolja och smör, salta och peppra.
  6. Till servering: Dela blomkålshuvudet i kvartar, smaka av med salt. Dekorera gärna med färsk persilja och servera med tryffelaioli, champinjoner och pinjenötter.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: uteslut aiolin och välj äggfri majonnäs, smaksätt med vitlök, tryffelolja, salt och peppar.

Recept och bild i sammarbete med Kavli/Eriks såser.

Ingredienser

Portioner: 4
Blomkål
  • 1 blomkålshuvud (1 huvud motsvarar ca 700 g)
  • 3 - 4 msk olivolja
  • salt
  • 50 g pinjenötter
Svamp
  • 300 g färska champinjoner
  • 1/2 - ca 1 msk olivolja
  • 1/2 - ca 1 msk smör
Till servering
  • färsk persilja
  • 1 förp aioli à 230 ml (gärna tryffelaioli)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer