Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner

9
2
Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner

Bakad blomkål är bland det bästa vi vet. I detta recept får blomkålen sällskap av rostade pinjenötter, champinjoner och tryffelaioli. En perfekt kombo om vi får säga det själva!

Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner

Ingredienser

4 portioner

Blomkål

1 blomkålshuvud (1 huvud motsvarar ca 700 g)
3 - 4 msk olivolja
salt
50 g pinjenötter

Svamp

300 g färska champinjoner
ca 1/2 - 1 msk olivolja
ca 1/2 - 1 msk smör

Till servering

färsk persilja
1 förp aioli à 230 ml (gärna tryffelaioli)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: uteslut aiolin och välj äggfri majonnäs, smaksätt med vitlök, tryffelolja, salt och peppar.

Recept och bild i sammarbete med Kavli/Eriks såser.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Johan

2022-05-17

Serverade med smörslungad gnocchi och parmesanost. Skippade aioli (blä) och använde sriracha istället. Fem stjärnor.

Johanna

2021-08-08

Enkelt och supergott. Lägger ofta till råris.