Lasagne på nötter och blomkål
Ikväll är det dags för lasagne, och här varvas pastaplattorna med en sås gjord på bland annat blomkål, valnötter och sojabaserad cooking fraiche. Såsen som breds mellan lagren har fått puttra med pastasås, sojasås och tomatpuré. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 blomkålshuvud (à ca 600 g)
2 msk rapsolja
1 dl valnötskärnor
2 msk tomatpuré
2 förp pastasås vitlök (á 390 g)
1 dl vatten
2 msk japansk soja
2 dl sojabaserad fraiche paprika/chili
salt
peppar
12 torra lasagneplattor
150 g riven växtbaserad ost
1/2 förp cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2393 KJ / 573 kCal
Fett26 g
Salt5.4 g
Kolhydrater63 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan man byta ut valnötterna mot något annat?
Lisa
2022-05-16Riktig god lasagne! Jag och sambon använde dock vanlig creme fraiche paprika/chili men blev riktigt gott ändå! Kommer definitivt att göras igen.
Tove
2022-05-02Mycket god! Hela familjen uppskattade den och den annars så kräsna 8-åringen tog två portioner (hade dock naturell creme fraiche på en del av lasagnen då fraichen enligt receptet har lite chili-hetta). Denna lasagne kommer vi att göra igen.
Camilla
2021-08-13