Stekt fjärilskotlett med äpple- och currysmör och sesamstekt pak choi
Stekt fjärilskotlett av lax med äpple- och currysmör samt sesamstekt pak choi-kål är ett gott fiskrecept med asiatiska smaker av curry, chili, sesamolja och koriander. Syrligt äpple bryter av gott i en spännande laxrätt.
Ingredienser
2 portioner
300 g fjärilskotletter av lax
1 pak soi
1 msk olja
1/2 tsk sesamolja
1 msk sesamfrö
salt
svartpeppar
1 äpple (Granny smith)
1/2 silverlök
1/2 kruka koriander
1 tsk curry
1 krm chiliflakes
50 g smör
1/2 dl kycklingbuljong (vatten och bulkongtärning eller fond)
Till stekning
1 msk smör
Till servering
ris eller nudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3936 KJ / 942 kCal
Fett59 g
Salt3.93 g
Kolhydrater62 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer