Stekt fjärilskotlett med äpple- och currysmör och sesamstekt pak choi

3
0
Stekt fjärilskotlett med äpple- och currysmör och sesamstekt pak choi

Stekt fjärilskotlett av lax med äpple- och currysmör samt sesamstekt pak choi-kål är ett gott fiskrecept med asiatiska smaker av curry, chili, sesamolja och koriander. Syrligt äpple bryter av gott i en spännande laxrätt.

Stekt fjärilskotlett med äpple- och currysmör och sesamstekt pak choi

Ingredienser

2 portioner
300 g fjärilskotletter av lax
1 pak soi
1 msk olja
1/2 tsk sesamolja
1 msk sesamfrö
salt och svartpeppar
1 äpple (Granny smith)
1/2 silverlök
1/2 kruka koriander
1 tsk curry
1 krm chiliflakes
50 g smör
1/2 dl kycklingbuljong (vatten och bulkongtärning eller fond)

Till stekning

1 msk smör

Till servering

ris eller nudlar

För alla

Fri från ägg och gluten om ris, risnudlar eller glasnudlar väljs att serveras till.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör alt olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett alt olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3936 KJ / 942 kCal
Fett 59 g
Salt 3.93 g
Kolhydrater 62 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden