Ostfylld fjärilskotlett med tomater

7
7
Ostfylld fjärilskotlett med tomater

Ett sätt att göra kotletten saftigare är att steka dem med en ostskiva mellan sig! Köttet kryddas upp med timjan, salt och peppar, och förutom ris äter du rätten ihop med en härlig sås med sälta gjord på matyoghurt och en kräm av soltorkade tomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2020

Ostfylld fjärilskotlett med tomater

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1/2
förp skivad prästost (à 150 g)
4
tunt skivade benfria kotletter
1 tsk
timjan
-
salt
-
peppar
1/2 msk
olja
1/2 dl
soltorkad tomat crème
2 dl
matyoghurt
250 g
körsbärstomater

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Dan-peter

2021-01-23

Bytte ut tomatcreme mot tomatpesto med soltorkade tomater.

Emma

2020-11-28

En fråga tomatcreme vad är det för blandning? Hittade inte på Ica när jag handla

Magdalena

2020-11-21

Väldigt gott! :) fräste olja och vitlök i stekpannan som jag stekte köttet i.

Näringsvärde per portion

Energi 2431 KJ / 581 kCal
Fett 24 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 53 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept