UNDER 45 MIN | Medel

Ostfylld fjärilskotlett med tomater

Ett sätt att göra kotletten saftigare är att steka dem med en ostskiva mellan sig! Köttet kryddas upp med timjan, salt och peppar, och förutom ris äter du rätten ihop med en härlig sås med sälta gjord på matyoghurt och en kräm av soltorkade tomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg en skiva ost på varje kotlett. Krydda med timjan, salt och peppar och vik ihop kotletterna med osten emellan.
  3. Stek kotletterna i oljan i en stekpanna, ca 4 minuter på varje sida.
  4. Blanda tomatcrèmen med matyoghurt och smaka av med salt och peppar.
  5. Dela tomaterna.
  6. Servera kotletterna med ris, tomater och sås.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1/2 förp skivad prästost (à 150 g)
  • 4 tunt skivade benfria kotletter
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 dl soltorkad tomat crème
  • 2 dl matyoghurt
  • 250 g körsbärstomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 2431 kJ / 581 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept