Ostfylld fjärilskotlett med tomater

Ett sätt att göra kotletten saftigare är att steka dem med en ostskiva emellan. Köttet kryddas upp med timjan, salt och peppar och förutom ris och tomater äter du rätten tillsammans med en härlig crème fraiche-sås med tomatsmak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2024

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1/2 förp skivad prästost (à 150 g)
4 fjärilskotletter
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
1/2 msk olja
250 g körsbärstomater
2 dl crème fraiche tomat och basilika
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2376 KJ / 568 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gick inte alls hem här hemma, osten var för stark för sonens smak och den bara flöt ut i stekpannan så det såg inte alls trevligt ut.
Erika
2024-04-21Jag tyckte det var gott, stekte med en vitlöksklyfta och rikligt med kryddor. Stekte på medelvärde så de skulle hinna bli genomstekta och de blev inte torrt. Godare med klyftpotatis som någon redan har kommenterat.
Jeanette
2024-04-11Riktigt gott med köttet och osten, dock så är inte créme fraîches med tomat och basilika någon höjdare. Johan
Johan
2024-04-11