Ett sätt att göra kotletten saftigare är att steka dem med en ostskiva mellan sig! Köttet kryddas upp med timjan, salt och peppar, och förutom ris äter du rätten ihop med en härlig sås med sälta gjord på matyoghurt och en kräm av soltorkade tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2022
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var gott, men inte i närheten att köttet kunde tillagas enligt receptet. Hade varit bättre att steka och lägga på osten efteråt. Kotletter är för övrigt väldigt få barn som äter så förstår inte varför de ska envisas vara med i kassen? Billigt?
Lena
2022-12-03Detta var nog inte fjärilskotletter för de var så små. Bankade ut dem lite och la osten ovanpå istället för emellan. Såsen var lite skarp, men helt ok i kombination med riset. Barnen gillade inte såsen alls, men i stort var vi nöjda.
Anna
2022-12-01Fick ett paket med 5st ”fjärilskotletter” i matkassen. De var långt ifrån tunt skivade så fick improvisera och banka ut dem med en mugg för att de skulle kunna vikas ihop. Tack och lov gjorde jag klyftpotatis till så kunde snabbt slänga dem i ugnen för att få dem klara. Såsen var tyvärr alldeles för syrlig, hade kanske funkat bättre om man blandat med créme fraîches.
Anna
2022-12-01