Lax green chili

45
0
Lax green chili

Fjärilskotletter av lax går snabbt och smidigt att grilla. Pensla laxen med green chili sauce och servera med en ”öppen” sås med smak av citron och mandel. Alltså en sås som inte är helt blandad – för många ett nytt och kul sätt att göra sås på!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Lax green chili

Ingredienser

4 portioner
4 fjärilskotletter av lax (à ca 160 g)
olja
1 tsk salt
2 krm peppar
ca 1 dl green chilisås (på flaska)

Öppen citron- och mandelsås

1 dl skalad sötmandel
1 msk ung olivolja (extra virgin, grön)
1 krm chiliflakes
1 krm salt
2 dl matyoghurt (10 %)
1 msk finrivet citronskal
3 msk hackad dill
2 krm flingsalt
1 krm svartpeppar

För alla (Lax green chili)

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

För alla (”Öppen” citron- och mandelsås)

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2160 KJ / 516 kCal
Fett 36 g
Salt 387 g
Kolhydrater 14 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden