Lax green chili
Fjärilskotletter av lax går snabbt och smidigt att grilla. Pensla laxen med green chili sauce och servera med en ”öppen” sås med smak av citron och mandel. Alltså en sås som inte är helt blandad – för många ett nytt och kul sätt att göra sås på!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
4 portioner
4 fjärilskotletter av lax (à ca 160 g)
olja
1 tsk salt
2 krm peppar
ca 1 dl green chilisås (på flaska)
Öppen citron- och mandelsås
1 dl skalad sötmandel
1 msk ung olivolja (extra virgin, grön)
1 krm chiliflakes
1 krm salt
2 dl matyoghurt (10 %)
1 msk finrivet citronskal
3 msk hackad dill
2 krm flingsalt
1 krm svartpeppar
För alla
Lax green chili
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
”Öppen” citron- och mandelsås
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2160 KJ / 516 kCal
Fett36 g
Salt3.87 g
Kolhydrater14 g
Protein34 g
Kommentarer