Lax green chili

Betyg 3 av 5.
45 personer har röstat
0
Lax green chili

Fjärilskotletter av lax går snabbt och smidigt att grilla. Pensla laxen med green chili sauce och servera med en ”öppen” sås med smak av citron och mandel. Alltså en sås som inte är helt blandad – för många ett nytt och kul sätt att göra sås på!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Lax green chili

Ingredienser

4 portioner
4   fjärilskotletter av lax (à ca 160 g)
olja
1 tsk  salt
2 krm  peppar
ca 1 dl  green chilisås (på flaska)

Öppen citron- och mandelsås

1 dl  skalad sötmandel
1 msk  ung olivolja (extra virgin, grön)
1 krm  chiliflakes
1 krm  salt
2 dl  matyoghurt (10 %)
1 msk  finrivet citronskal
3 msk  hackad dill
2 krm  flingsalt
1 krm  svartpeppar

För alla

Lax green chili
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

”Öppen” citron- och mandelsås

Fri från gluten och ägg.

Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt.

Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2160 KJ / 516 kCal
Fett36 g
Salt3.87 g
Kolhydrater14 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Ostfylld fjärilskotlett med tomater
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chiliburgare
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad blomkål med kapris och körvel
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Italiensk fjärilskotlett med gremolata
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillbakad rabarberpaj med citron och vit choklad
Betyg 3.6 av 5.
67 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga