Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Italiensk fjärilskotlett med gremolata

Pröva att tillaga dessa goda fjärilsstyckade fläskkotletter med en mustig tomatsås och en fräsch gremolata av persilja, vitlök och citron. Servera färsk pasta till de italienska fjärilskotletterna med gremolata.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatsås: Börja med såsen. Skala och hacka lök och vitlök till såsen. Fräs detta blankt i olivoljan.
  2. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré och låt såsen puttra sakta i 30-45 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.
  3. Tillsätt hackad basilika efter smak när såsen är klar.
  4. Gremolata: Skala och hacka vitlöksklyftorna till gremolatan och blanda med resten av ingredienserna i en skål. Koka pastan.
  5. Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek dem i ca 3 minuter på var sida i en panna med matfett.
  6. Lägg upp pasta på varm tallrik, placera en kotlett över och strö gremolata över.
  7. Ringla sås över pastan, servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter (gärna fjärilsstyckade)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 4 portioner pasta (4 port motsvarar ca 300 g)
  • matfett att steka i
Gremolata
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • rivet skal av 1 citron
Tomatsås
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 - 1 1/2 msk olivolja
  • 400 - 450 g krossade tomater
  • 1/2 dl tomatpuré
  • salt och peppar
  • färsk basilika
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer