Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fjärilskotlett med nektarinsalsa och getost

Somrigt och spännande! Fjärilskotletterna serveras med en fräsch nektarinsalsa som är lätt att göra. På toppen, eller vid sidan av för den som hellre önskar det, så serveras den franska getosten – chèvre.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Nektarinalsa: Dela och kärna ur nektarinerna. Skär nektariner och tomater i små tärningar.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Pressa saften ur limen.
  5. Blanda nektarin- och tomattärningarna med lök, olivolja och limesaft. Smaka av med chilipulver och salt.
  6. Fjärilskotlett: Pensla oljan på kotletterna och stek eller grilla dem. Krydda med salt och peppar.
  7. Skiva chèvre tunt, bryt bitar och lägg bitarna på det nystekta köttet.
  8. Servera kotletterna med ris eller annat gryn, nektarinsalsa och plockad körvel.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt ut chèvre mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut chèvre mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 100 g chèvre (getost)
  • 1/3 kruka körvel
Nektarinsalsa
  • 2 nektariner
  • 2 tomater
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk limesaft
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk chilipulver
Fjärilskotlett
  • ca 600 g fjärilskotlett av gris
  • 1/2 msk olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2378 kJ / 568 kCal