Fjärilskotlett med nektarinsalsa och getost

1
0
Fjärilskotlett med nektarinsalsa och getost

Somrigt och spännande! Fjärilskotletterna serveras med en fräsch nektarinsalsa som är lätt att göra. På toppen, eller vid sidan av för den som hellre önskar det, så serveras den franska getosten – chèvre.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2012

Fjärilskotlett med nektarinsalsa och getost

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
100 g chèvre (getost)
1/3 kruka körvel

Nektarinsalsa

2 nektariner
2 tomater
1 schalottenlök
2 msk limesaft
2 msk olivolja
1/2 tsk chilipulver

Fjärilskotlett

ca 600 g fjärilskotlett av gris
1/2 msk olja
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt ut chèvre mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut chèvre mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2378 KJ / 568 kCal
Fett 17.3 g
Kolhydrater 58 g
Protein 43.2 g
Läs mer om näringsvärden