Stekt fisk med remouladsås

267
1
Stekt fisk med remouladsås

Här är ett smaskigt recept på stekt torsk med hemgjord remouladsås. Torsken blir klar på några minuter i stekpannan. Till gör du en krämig och god remouladsås med pickles, crème fraiche och en klick dijonsenap. Samla hela familjen och njut av denna smarriga middag med potatis och fräscha salladsärter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2016

Stekt fisk med remouladsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Remoulad

1
förp pickles (à 390 g)
2 dl
crème fraiche
1 tsk
dijonsenap
-
salt och peppar

Fisk

600 g
alaska pollock
2 msk
smör eller margarin
150 g
salladsärtor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med 1/2 msk curry och 1/2 krm cayennepeppar (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

267

Kommentar

Kevin

2020-06-09

Remouladsåsen blev riktigt god. Hela familjen tyckte om denna rätt.

Näringsvärde per portion

Energi 2357 KJ / 564 kCal
Fett 23.9 g
Salt 3.04 g
Kolhydrater 49.9 g
Protein 33.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept