Dillstekt fisk med currypickles

Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
0
Dillstekt fisk med currypickles

Alaska pollock är släkt med torsken och blir allt mer populär då den tillhör en av de icke hotade fiskarna i haven. Fisken paneras lätt med färsk dill och mjöl och steks sen. Serveras till en sås av crème fraiche, curry och hackad inlagd gurka. En skvätt citron över blir pricken över i:et.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013

Dillstekt fisk med currypickles

Ingredienser

4 portioner
700 g alaska pollock
390 g pickles
900 g fast potatis
1 dl crème fraiche
1 msk curry
salt
peppar
1 citron
20 g dill
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2178 KJ / 521 kCal
Fett16 g
Salt2.3 g
Kolhydrater54 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt fisk med remouladsås
Betyg 3.1 av 5.
273 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt fisk med curryremoulad
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt fisk med currypickles
Betyg 3.2 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Alaska pollock med zucchini och ansjovis
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk i paneng curry med minimajs
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk i ugn med kaviarsås
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga