Dillstekt fisk med currypickles

Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
0
Dillstekt fisk med currypickles

Alaska pollock är släkt med torsken och blir allt mer populär då den tillhör en av de icke hotade fiskarna i haven. Fisken paneras lätt med färsk dill och mjöl och steks sen. Serveras till en sås av crème fraiche, curry och hackad inlagd gurka. En skvätt citron över blir pricken över i:et.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013

Dillstekt fisk med currypickles

Ingredienser

4 portioner
700 g  alaska pollock
390 g  pickles
900 g  fast potatis
1 dl  crème fraiche
1 msk  curry
salt och peppar
1   citron
20 g  dill
1/2 dl  vetemjöl
2 msk  smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2178 KJ / 521 kCal
Fett16 g
Salt2.3 g
Kolhydrater54 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt fisk med currypickles
Betyg 3.2 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt fisk med curryremoulad
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt fisk med remouladsås
Betyg 3.1 av 5.
272 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med dill och sockerärtor
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med tomat och dill
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med curry och broccoli
Betyg 3.2 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga