Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dillstekt fisk med currypickles

Alaska pollock är släkt med torsken och blir allt mer populär då den tillhör en av de icke hotade fiskarna i haven. Fisken paneras lätt med färsk dill och mjöl och steks sen. Serveras till en sås av crème fraiche, curry och hackad inlagd gurka. En skvätt citron över blir pricken över i:et.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Låt pickelsen rinna av ordentligt.
  3. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  4. Blanda crème fraiche och curry. Hacka pickelsen och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär citronen i klyftor.
  6. Hacka dillen. Blanda hälften i mjölet. Salta och peppra fisken och vänd i mjölet. Stek fisken i matfettet ca 3 minuter på varje sida.
  7. Servera fisken med kokt potatis, pickles och citronklyftor. Strö resten av dillen över fisken.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g alaska pollock
  • 390 g pickles
  • 900 g fast potatis
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk curry
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 20 g dill
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2029 kJ / 484 kCal