Dillstekt fisk med currypickles
Alaska pollock är släkt med torsken och blir allt mer populär då den tillhör en av de icke hotade fiskarna i haven. Fisken paneras lätt med färsk dill och mjöl och steks sen. Serveras till en sås av crème fraiche, curry och hackad inlagd gurka. En skvätt citron över blir pricken över i:et.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013
Ingredienser
4 portioner
700 g alaska pollock
390 g pickles
900 g fast potatis
1 dl crème fraiche
1 msk curry
salt
peppar
1 citron
20 g dill
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2178 KJ / 521 kCal
Fett16 g
Salt2.3 g
Kolhydrater54 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer