Alaska pollock är släkt med torsken och blir allt mer populär då den tillhör en av de icke hotade fiskarna i haven. Fisken paneras lätt med färsk dill och mjöl och steks sen. Serveras till en sås av crème fraiche, curry och hackad inlagd gurka. En skvätt citron över blir pricken över i:et.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer