Stekt fisk med curryremoulad
Ibland är verkligen såsen huvudgrejen i en rätt - så är det verkligen idag. Tänk att pickels och curry kan skapa sådan magi? Till det serveras en fräsch kålrabbisallad, kokt potatis och smörstekt fisk.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 förp pickles (à 390 g)
2 dl crème fraiche
1 tsk curry
Kålrabbisallad
1 kålrabbi
saft av 1 citron (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
1 msk olja
salt
peppar
600 g torskfilé eller alaska pollock
2 msk smör eller olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2730 KJ / 651 kCal
Fett27 g
Salt1.7 g
Kolhydrater63 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Båda mina petiga barn gillade det! Antagligen för att man kan välja att inte äta såsen och grönsakerna, men vi gillade allt.
Celina
2024-10-24Förvånansvärt gott! Kommer göras igen. Väldigt god röra och sallad till fisken.
Malin
2024-10-24Vilken god rätt. Kålrabbin och den kalla såsen var perfekt.
Frida
2024-10-22