Fisken som serveras i detta recept heter alaska pollock, och det är Stilla Havets motsvarighet till vår egen torsk. Den både smakar och ser snarlik ut. I detta recept paneras fisken innan den steks och får en krispig gyllenbrun yta. Snabbt och enkelt sätt att få fisken lite roligare. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ser ut som fläskkarré?
Simon
2020-07-19Currypickles - väldigt gott. Tog en gnutta riktigt stark chili i, vilket förhöjde currysmaken ännu mer. Använde torskfileer som jag panerade i mjölk, vetemjöl, ägg och ströbröd. En riktig höjdarmåltid,
Irene
2018-05-16Currysåsen alldeles för stark för en 3-åring. Fisken var svår att steka så torsk hade varit ett bättre alternativ! Och en riktig panering hade varit godare!
Jenny
2016-02-03