Stekt fisk med currypickles
Fisken som serveras i detta recept heter alaska pollock, och det är Stilla Havets motsvarighet till vår egen torsk. Den både smakar och ser snarlik ut. I detta recept paneras fisken innan den steks och får en krispig gyllenbrun yta. Snabbt och enkelt sätt att få fisken lite roligare. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Pickles
1 burk pickles (à 390 g)
2 dl crème fraiche
1 msk curry
salt
peppar
Fisk
1 dl vetemjöl
675 g alaska pollock
2 msk smör eller margarin
1 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2539 KJ / 607 kCal
Fett24 g
Salt3.03 g
Kolhydrater60 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ser ut som fläskkarré?
Simon
2020-07-19Currypickles - väldigt gott. Tog en gnutta riktigt stark chili i, vilket förhöjde currysmaken ännu mer. Använde torskfileer som jag panerade i mjölk, vetemjöl, ägg och ströbröd. En riktig höjdarmåltid,
Irene
2018-05-16Currysåsen alldeles för stark för en 3-åring. Fisken var svår att steka så torsk hade varit ett bättre alternativ! Och en riktig panering hade varit godare!
Jenny
2016-02-03