Olivbakad kolja med brässerad fänkål

6
1
Olivbakad kolja med brässerad fänkål

Härligt Medelhavsinspirerade smaker kombineras i den här fiskrätten. Koljan bakas med tapenade i ugnen och under tiden tillagas fänkål och gräddsås av hemmagjord fond av fänkål, vitt vin och citron. Komplicerat? Nej inte alls! Enklare än man tror och väldigt, väldigt gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012

Olivbakad kolja med brässerad fänkål

Ingredienser

4 portioner
600 g
kolja
900 g
potatis
4 msk
tapenad
1
fänkål
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
2 dl
vitt matlagningsvin
5 dl
vatten
1/2
citron
1 dl
vispgrädde
-
salt och peppar
1
kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.

Gör så här

Gör så här - texten är avsedd för 4 portioner.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Bryn

2012-11-11

Fisken var väldigt god! Men nästa gång slopar jag såsen, den gjorde varken till eller från.

Näringsvärde per portion

Energi 2219 KJ / 532 kCal
Fett 21.3 g
Kolhydrater 42.9 g
Protein 35.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept