Olivbakad kolja med brässerad fänkål

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Olivbakad kolja med brässerad fänkål

Härligt Medelhavsinspirerade smaker kombineras i den här fiskrätten. Koljan bakas med tapenade i ugnen och under tiden tillagas fänkål och gräddsås av hemmagjord fond av fänkål, vitt vin och citron. Komplicerat? Nej inte alls! Enklare än man tror och väldigt, väldigt gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012

Olivbakad kolja med brässerad fänkål

Ingredienser

4 portioner
600 g  kolja
900 g  potatis
4 msk  tapenad
1   fänkål
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1 msk  olivolja
2 dl  vitt matlagningsvin
5 dl  vatten
1/2   citron
1 dl  vispgrädde
salt och peppar
1   kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.

Gör så här

Gör så här - texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Fisken var väldigt god! Men nästa gång slopar jag såsen, den gjorde varken till eller från.

Bryn

2012-11-11

Näringsvärde per portion

Energi2219 KJ / 532 kCal
Fett21.3 g
Kolhydrater42.9 g
Protein35.7 g

Testa liknande recept

Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med svamp och grönkål
Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt fisk med grönsaker i salsa verde
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med saffran och aioli
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med broccoli
Betyg 2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga