Olivbakad kolja med brässerad fänkål
Härligt Medelhavsinspirerade smaker kombineras i den här fiskrätten. Koljan bakas med tapenade i ugnen och under tiden tillagas fänkål och gräddsås av hemmagjord fond av fänkål, vitt vin och citron. Komplicerat? Nej inte alls! Enklare än man tror och väldigt, väldigt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012
Ingredienser
4 portioner
600 g kolja
900 g potatis
4 msk tapenad
1 fänkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 dl vitt matlagningsvin
5 dl vatten
1/2 citron
1 dl vispgrädde
salt
peppar
1 kruka persilja
Gör så här
Gör så här - texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2219 KJ / 532 kCal
Fett21.3 g
Kolhydrater42.9 g
Protein35.7 g
Kommentar
Fisken var väldigt god! Men nästa gång slopar jag såsen, den gjorde varken till eller från.
Bryn
2012-11-11