Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Stekt fisk med dillsås och gurka

Älskar du också dill? Då kommer du älska även denna rätt! En fantastiskt god fiskrätt serveras här med kokt potatis och en fräsch dillsås smaksatt havssalt, pepparrot och citron. En klassiker som bara måste serveras till!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka potatisen.
  3. Hacka dillen och blanda med crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär gurkan i stavar eller tärningar.
  5. Stek fisken i smöret och krydda med salt och peppar.
  6. Servera fisken med potatis, dillsås och gurka.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 20 g färsk dill
  • 2 dl crème fraiche med havssalt pepparrot och citron
  • 1 gurka
  • 600 g alaska pollock
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör eller olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1982 kJ / 472 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer