Fiskburgare med grönsaksstavar och dipp

17
1
Fiskburgare med grönsaksstavar och dipp

Sprödbakad torsk fungerar utmärkt att ha som bas i en fiskburgare. Addera lite krispsallad, bröd och sås så kan du bygga dig en egen burgare. Servera med grönsaksstavar i form av morötter och gurka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2019

Fiskburgare med grönsaksstavar och dipp

Ingredienser

4 portioner
2
förp sprödbakad torsk (à 360 g)
1/2
påse morötter (à 500 g)
1
gurka
1/2
krispsallad
8
skivor medelhavsbröd
1 1/2 dl
crème fraiche med tomat och basilika

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet och torsken. 
Fri från ägg. Innehåller gluten. 
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna dippen med en pressad vitlöksklyfta.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Elin

11/8/2019

Gott och fräscht!

Näringsvärde per portion

Energi 2358 KJ / 564 kCal
Fett 21 g
Salt 3 g
Kolhydrater 64 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept