UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Fiskburgare med grönsaksstavar och dipp

Sprödbakad torsk fungerar utmärkt att ha som bas i en fiskburgare. Addera lite krispsallad, bröd och sås så kan du bygga dig en egen burgare. Servera med grönsaksstavar i form av morötter och gurka.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm fisken enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala morötterna och skär dem och gurkan i stavar. Dela salladen.  
  3. Rosta gärna bröden. 
  4. Servera fisken på salladen i brödet med grönsaksstavar och crème fraice som dippsås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet och torsken. 
Fri från ägg. Innehåller gluten. 
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna dippen med en pressad vitlöksklyfta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 1 gurka
  • 1/2 krispsallad
  • 8 skivor medelhavsbröd
  • 1 1/2 dl crème fraiche med tomat och basilika

Näringsvärde
Per portion

Energi 2358 kJ / 564 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept