Fiskburgare med grönsaksstavar och dipp
Sprödbakad torsk fungerar utmärkt att ha som bas i en fiskburgare. Addera lite krispsallad, bröd och sås så kan du bygga dig en egen burgare. Servera med grönsaksstavar i form av morötter och gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021
Ingredienser
4 portioner
2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
1/2 påse morötter (à 500 g)
1 gurka
1/2 krispsallad eller isbergsallad
8 skivor medelhavsbröd
1 1/2 dl crème fraiche med tomat och basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2358 KJ / 564 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater64 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tråkig rätt.
Stina
2021-06-12Inget jag kommer äta igen. Eller jo, kanske om jag hade småbarn och väldigt stressigt på jobbet.
Elin
2021-06-08Gott och fräscht!
Elin
2019-11-08