Enkel fiskgryta
Denna mustiga fiskgryta med tomater och vitlök är fantastiskt god och enkel att laga. Lägg bara ner fisken i den doftande grytan och låt sjuda i cirka fem minuter. Smetana är en naturell, krämig och syrad gourmetgrädde som lyfter de goda smakerna. Servera gärna med ett gott bröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2024
Ingredienser
4 portioner
1 förp minibaguetter (à 300 g)
6 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
390 g passerade tomater
1 bakpotatis (à ca 250 g)
3 morötter
1 tsk torkad timjan
2 tomater
1 vitlöksklyfta
2 dl smetana
salt
peppar
400 g torsk
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2453 KJ / 583 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fullpoängare! Följde tips och tog mindre vatten, la till spiskummin persilja och timjan. Mycket bra kombo med brödet och vitlökskrämen
Louise
2024-09-11God . Använde för mycket vatten ( 6 dl)
Gun
2024-09-10Gott! Använde liksom andra som kommenterat mindre del vatten (ca 3 dl).
Caroline
2024-09-08