Enkel fiskgryta

Denna mustiga fiskgryta med tomater och vitlök är fantastiskt god och enkel att laga. Lägg bara ner fisken i den doftande grytan och låt sjuda i cirka fem minuter. Smetana är en naturell, krämig och syrad gourmetgrädde som lyfter de goda smakerna. Servera gärna med ett gott bröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2025

Ingredienser
4 portioner
1 förp minibaguetter (à 300 g)
6 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 förp passerade tomater (à ca 390)
1 bakpotatis (à ca 250 g)
3 morötter
1 tsk torkad timjan
2 tomater
1 vitlöksklyfta
2 dl smetana
salt
peppar
400 g torsk
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2453 KJ / 583 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ser märklig ut. Kommer mixa den slät. Allt det rivna ser ut som plockepinn.
Anders
2025-02-09Fullpoängare! Följde tips och tog mindre vatten, la till spiskummin persilja och timjan. Mycket bra kombo med brödet och vitlökskrämen
Louise
2024-09-11God . Använde för mycket vatten ( 6 dl)
Gun
2024-09-10