Enkel fiskgryta

39
6
Enkel fiskgryta

Denna mustiga fiskgryta med tomater och vitlök är fantastiskt god och enkel att laga. Lägg bara ner fisken i den doftande grytan och låt sjuda i cirka fem minuter. Smetana är en naturell, krämig och syrad gourmetgrädde som lyfter de goda smakerna. Servera gärna med ett gott bröd.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018

Enkel fiskgryta

Ingredienser

4 portioner
500 g passerade tomater
1 bakpotatis
250 g tomater
2 dl smetana
400 g torsk
1 förp blandade frysta fisktärningar (à 300 g)

Att ha hemma

7 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 tsk timjan
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkptoteinfri: byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Klimattips

Titta efter certifieringarna MSC, ASC och KRAV när du letar fisk och skaldjur. Genom att välja någon av dessa bidrar du till att stoppa utarmningen av haven och minska utsläppen från odlingar.

Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.

Tips

Gott är att tärna några morötter och koka med. Smaka gärna upp soppan med nåt stark tex chilisås, sambal oelek eller cayennepeppar.

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Hillevi

2021-08-19

Väldigt gott, men då skippar jag åtminstone 5 dl av vattnet! Det blir en riktig soppa annars…

Emma

2020-11-21

Blaskig och inte gott med riven potatis!

Elin

2018-09-11

Enkelt och gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2071 KJ / 495 kCal
Fett 28 g
Salt 2.73 g
Kolhydrater 19 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept