Fiskpaj med frasigt täcke

20
12
Fiskpaj med frasigt täcke

En annorlunda upp och nervänd fiskpaj kommer serverad! Lägg smördeg över fisken, som du har brett crème fraichen över och du har en upside down fish pie att bjuda på. Servera den med krispiga gurkstavar och potatis för lite extra mättnad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019

Fiskpaj med frasigt täcke

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
600 g
färsk sej
-
salt
-
peppar
2 dl
crème fraiche saffran och tomat
250 g
smördeg
1
gurka

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Elizabet

2020-02-08

Alltså detta är nog det vidrigaste jag ätit. Totalt oätligt. Saffran med fisk och sen förstöra pajdegen genom att ha fisk till. Blä!

Jenny

2019-12-01

Instämmer, sej och kolja är tyvärr inget vidare och slängs allt som oftast här hemma.

Micaela

2019-11-25

Önskar att ni slutar skicka med fisk som sej och spetta och istället skickar med lax och torsk. Sej blir aldrig gott och det slutar med att man får slänga maten vilket inte är bra för miljön!!

Redaktionen ICAse

2019-11-26

Hej Micaela! Tack för din feedback. Jag har skickat din kommentar vidare till våra matkreatörer för matkassen. Hoppas resten av veckans recept var till belåtenhet. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2739 KJ / 652 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 68 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept