UNDER 45 MIN | Medel

Fiskpaj med frasigt täcke

En annorlunda upp och nervänd fiskpaj kommer serverad! Lägg smördeg över fisken, som du har brett crème fraichen över och du har en upside down fish pie att bjuda på. Servera den med krispiga gurkstavar och potatis för lite extra mättnad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Lägg fisken i en pajform och krydda med salt och peppar. Bred över crème fraichen. Rulla ut smördegen och lägg över pajformen och skär små snitt i degen. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Skär gurkan i stavar.
  5. Servera fiskpajen med potatis och gurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 600 g färsk sej
  • salt
  • peppar
  • 2 dl crème fraiche saffran och tomat
  • 250 g smördeg
  • 1 gurka

Näringsvärde
Per portion

Energi 2739 kJ / 652 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept