Fiskpaj med frasigt täcke
En annorlunda upp och nervänd fiskpaj kommer serverad! Lägg smördeg över fisken, som du har brett crème fraichen över och du har en upside down fish pie att bjuda på. Servera den med krispiga gurkstavar och potatis för lite extra mättnad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g färsk sej
salt
peppar
2 dl crème fraiche saffran och tomat
250 g smördeg
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2739 KJ / 652 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater68 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog fryst sej, blandade egen creme fraiche med soltorkad tomat-creme och paprikapulver. Serverade med potatismos och ärtor. Succe med barnen!
Robert
2023-04-06Alltså detta är nog det vidrigaste jag ätit. Totalt oätligt. Saffran med fisk och sen förstöra pajdegen genom att ha fisk till. Blä!
Elizabet
2020-02-08Instämmer, sej och kolja är tyvärr inget vidare och slängs allt som oftast här hemma.
Jenny
2019-12-01