UNDER 45 MIN | Medel

Krämig fisk med ris

Krämig fisk med ris är en lätt- och snabblagad fiskrätt av sej, zucchini, purjolök och crème fraiche franska örter. Fisken tillagas i ugn vilket gör att du får värdefull tid över till annat (som att duka fram eller diska undan). Servera den krämiga fisken med ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sejen.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär zucchinin i tärningar. Ansa och skiva purjolöken. Stek zucchinin i oljan och vänd ner purjon mot slutet och stek lite till. Salta och peppra. Blanda ner crème fraichen i grönsakerna.
  5. Lägg sejen i en ugnssäker form. Häll över crème fraicheblandningen. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Servera fisken med riset.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och krydda med vitlök, basilika, timjan, dragon och oregano.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre) och krydda med vitlök, basilika, timjan, dragon och oregano.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g sej
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 zucchini
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche franska örter

Näringsvärde
Per portion

Energi 1874 kJ / 448 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept