Krämig fisk med ris
Krämig fisk med ris är en lätt- och snabblagad fiskrätt av sej, zucchini, purjolök och crème fraiche franska örter. Fisken tillagas i ugn vilket gör att du får värdefull tid över till annat (som att duka fram eller diska undan). Servera den krämiga fisken med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g sej
4 port ris eller annat gryn
1 zucchini
1/2 purjolök
1 msk olja
salt
peppar
2 dl lätt crème fraiche franska örter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1874 KJ / 448 kCal
Fett11 g
Salt2.6 g
Kolhydrater51 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte till créme fraîche Soltorkad tomat & Feta. Lite finriven Parmesan ovanpå. Blev otroligt gott
Tord sune
2024-09-14Krydda gärna med mer av de franska örterna, lite chili eller citron. Jag lade också skivade tomater vända i olivolja överst för mer färggrannhet.
Elizabeth
2023-06-04Dugligt snabbrecept. Jag hade 450 g fisk, kompletterade med musslor och toppade med riven ost. Annars hade det varit rätt trist.
Björn
2023-01-20