Sej med äggsås

10
2
Sej med äggsås

Den färska sejen kryddas efter smak och tillagas sedan i ugnen. Tillsammans med fisken serveras en klassisk äggsås som tillagas med smör, mjölk, buljong, ägg och piffas med fräsch gräslök. Koka potatisen och de krispiga salladsärtorna och middagen är serverad. Ät och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018

Sej med äggsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Äggsås

3
ägg
2 msk
smör eller margarin
2 msk
vetemjöl
4 dl
mjölk
1
fiskbuljongtärning
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
150 g
salladsärtor

Fisk

ca 600 g
färsk sej
-
salt
-
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten innehåller ägg
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt såsen med pepparot eller koka med lite vitt vin.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

My

2018-02-21

Ingen i familjen uppskattade denna rätt, framförallt inte barnen tyvärr

Rosita

2018-02-20

Hade vitt vin och pepparrot i äggsåsen. Mycket gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2130 KJ / 507 kCal
Fett 13 g
Salt 2.93 g
Kolhydrater 50 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept