Sej med äggsås
Den färska sejen kryddas efter smak och tillagas sedan i ugnen. Tillsammans med fisken serveras en klassisk äggsås som tillagas med smör, mjölk, buljong, ägg och piffas med fräsch gräslök. Koka potatisen och de krispiga salladsärtorna och middagen är serverad. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Äggsås
3 ägg
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
150 g salladsärtor
Fisk
ca 600 g färsk sej
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2130 KJ / 507 kCal
Fett13 g
Salt2.93 g
Kolhydrater50 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ingen i familjen uppskattade denna rätt, framförallt inte barnen tyvärr
My
2018-02-21Hade vitt vin och pepparrot i äggsåsen. Mycket gott!
Rosita
2018-02-20