Fiskgryta med purjolök och saffran

5
1
Fiskgryta med purjolök och saffran

En krämig fiskgryta smaksatt med saffran och purjolök kommer lastad. Eftersom den är kryddad med saffran blir den både trevlig att äta samt att se på. Kålrabbi och purjolök piffar till rätten. Servera sedan grytan med kokt potatis och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2019

Fiskgryta med purjolök och saffran

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1/2 purjolök (en halv purjolök motsvarar ca 100 g)
1 kålrabbi
1 msk smör eller olja
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 fiskbuljongtärning
2 dl crème fraiche
3 1/2 dl vatten
1 pkt saffran (à 0,5 g)
salt
peppar
600 g färsk sej

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt smör eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Synnöve

2022-03-26

Ett favorit recept, men kålrabbi är svårt att hitta i närheten och istället har jag ett halvt litet blomkålshuvud och använder torsk, Ett 400 g torskblock har räckt. Supergott och lätt.

Näringsvärde per portion

Energi 2247 KJ / 536 kCal
Fett 21 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 47 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden